Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo pripadnika EULEX-a

Vučić: Zločin na Kosovu je uperen protiv Srbije, odgovor će biti žestok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sramni napad na pripadnike EULEX-a uperen je protiv Srbije i srpskog naroda, a odgovor države na ovaj zločin bit će žestok, poručio je srbijanski vicepremijer Aleksandar Vučić u povodu ubojstva pripadnika EULEX-a jutros na sjeveru Kosova.

'To je pokušaj da se pokvari sve ono što je Srbija ostvarila u prethodnom razdoblju. Srbija nema pravo šutjeti i dopusti teroristima i ekstemistima da misle kako su oni ti koji mogu upravljati Srbijom', rekao je Vučić novinarima, naglasivši kako ga je srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Bugarskoj, ovlastio da osudi zločinački čin ubojstva litavskog pripadnika EULEX-a.

'Napad je uperen protiv srpskog naroda i Srbije i predstavlja njezinu sramotu', rekao je Vučić i naglasio: 'Odgovor će biti žestok'.

>> Vučić: U Srbiji je nemoguće nekažnjeno razbijati ploče na ovom ili onom pismu

Ranije tijekom dana ovaj zločin najoštrije je osudio i premijer Ivica Dačić ocijenivši da napad na pripadnike europske pravosudne misije 'nije pucanje u EULEX, već u budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u budućnost Srbije i njezinih građana'.

'Oni koji su to uradili su neprijatelji Srbije', poručio je Dačić na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s češkim šefom diplomacije Janom Kohoutom.

Dačić je ocijenio da ovakvo 'ekstremističko ludilo' kojeg ima na svim stranama može opasno ugroziti mir, stabilnost i sigurnost na Kosovu i najavio da će Srbija sve učiniti da pomogne u istrazi oko ubojstva te je poručio da takva djela ne mogu proći nekažnjeno.

U četvrtak ujutro kod Zvečana, na sjeveru Kosova u napadu na dva automobila misije EULEX ubijen je litavski pripadnik misije, a po službeno još nepotvrđenim izvješćima još trojica su ranjena. Napad su osudili i najviši kosovski dužnosnici te predstavnici međunarodne zajednice koji, jednako kao i najviši srbijanski dužnosnici, ocjenjuju taj napad kao ugrožavanje mira i stabilnosti uoči skorih lokalnih izbora na Kosovu koji bi se trebali održati 3. studenoga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene