442385
442385
442385
442385
442385

Aleksandar Vučić: Srbija neće mijenjati svoj zakon o univerzalnoj jurisdikciji

Nakon što je na samitu u Parizu Srbiji potvrđeno da će uskoro moći otvoriti poglavlja 23 i 24, službeni Beograd tvrdi kako Hrvatska nije ugradila svoje zahtjeve u Pregovaračku poziciju.

 
 
 
 
Aleksandar Vučić: Srbija neće mijenjati svoj zakon o univerzalnoj jurisdikciji (Video: Vijesti u 14)
Aleksandar Vučić: Srbija neće mijenjati svoj zakon o univerzalnoj jurisdikciji (Video: Vijesti u 14)

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić još jučer je izjavio kako neće mijenjati sporni zakon o univerzalnoj jurisdikciji, što je bio jedan od uvjeta Hrvatske za nastavak pregovora.

No s druge strane, šef hrvatske diplomacije Miro Kovač na istom je mjestu tvrdio potpuno suprotno. Najavljeno je da će cijelu situaciju pojasniti kasnije tijekom dana.

"Ono što je za sve nas važno je da smo sve svoje zabrinutosti u Hrvatskoj, sve svoje zahtjeve ugradili u pregovaračku poziciju. Mislim da će rješenje biti kvalitetno za sve nas u Europskoj uniji", istaknuo je Kovač.

"Nisu me ni pitali ništa, samo su mi svi rekli, pošto sam razgovarao s europskim dužnosnicima, da smo mi završili. Ako me pitate da li će Srbija mijenjati svoj zakon, neće, naravno. Tako da mislim, jednostavno, što da vam kažem, ako je nekom lakše da promjeni svoje pozicije tako opravda, super, neka kaže što želi", poručio je Vučić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se