Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alarmantno izvješće

Ne radi se dovoljno na sprječavanju: Ubit će stotine tisuća Europljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog urbanizacije i intenzivne proizvodnje hrane gubimo biološku raznolikost.

Stotine tisuća Europljana će u narednih 20 godina umrijeti od posljedica zagađenja zraka na čijem se sprječavanju ne radi dovoljno, upozorava Europska agencija za okoliš.

Pročitajte i ovo Borba Hrvatske protiv klimatskih promjena - 3 eu zadala nekoliko ciljeva Hrvatska na putu do klimatskih promjena: Doznajemo koji su nam aduti, a gdje kaskamo za svijetom Slika nije dostupna Savjet građanima Opet smanjena kvaliteta zraka: Ističu se četiri hrvatska grada

Jedna od najlošijih zemalja po pitanju rješavanja problema zagađenje je i Velika Britanija. Statistike pokazuju da se u gradovima poput Londona, Birminghama i Leedsa do 2030. godine neće zadovoljite kriterije Europske unije vezane za smanjenje zagađenja.

VIDEO Zemlja u kojoj ćete teško vidjeti sunce!

Cijela Europa ima prilično loše ekološke indikatore, uključujući i gubitak bio raznolikosti u korist urbanizacije i intenzivne proizvodnje hrane te niske zalihe pitke vode, stoji u objavljenom izvješću EEA-e koja poziva sve zemlje članice da se više posvete strategijama za smanjenje zagađenja.

Ipak, čini se kako je u nekim segmentima zaštite okoliša ipak zabilježen napredak. Radi se o smanjenju zagađenja obalnih voda u mnogim regijama, a ukupno je smanjena i emisija stakleničkih plinova. Upravljanje komunalnim otpadom također se poboljšalo, kao i smanjenje industrijskog zagađenja, no prognoze pokazuju da će nam zagađenje zraka u narednih 20 godina predstavljati goleme probleme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene