Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al-Zawahiri najavio nove napade na SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi čovjek al-Qaide Ayman al-Zawahiri je u video-snimci emitiranoj preko satelitske tv-mreže Al-Jazeere upozorio je da će njegova organizacija nastaviti s napadima na Sjedinjene Države sve dok ta zemlja nastavi s napadima na muslimane.

"Ako nas nastavite napadati na našem teritoriju, ni mi nećemo prestati napadati vas u vašim zemljama. Američki predsjednik George W. Bush vara vas kad kaže: 'Udarit ćemo po teroristima u njihovim zemljama kako oni ne bi napali nas u našoj", kazao je Al-Zawahiri, aludirajući na sukobe u Iraku i Afganistanu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija snažni udari vjetra DHMZ zbog vremena upalio upozorenja diljem zemlje: "Budite na oprezu" Lijekovi Pismo zdravstvenim radnicima HALMED poslao upozorenje: Ovi lijekovi protiv prehlade i gripe mogu biti opasni za zdravlje

Također je kazao kako smatra da održavanje prijevremenih izbora, kako ih je najavio palestinski predsjednik Mahmud Aabas, neće osloboditi palestinsku zemlju od izraelske okupacije te da bilo koji drugi put, osim svetog rata, vodi prema porazu i gubicima.

"Oni koji muslimansku zemlju misle osloboditi izborima koji se temelje na sekularnim ustavima neće osloboditi ni zrnce palestinskog pijeska, već će samo ugušiti sveti rat", smatra Al-Zawahiri. Osvrnuo se i na islamistički pokret Hamas koji je, prema njegovu mišljenju silom "uvučen" u sudjelovanje u izborima, koji na kraju neće dovesti do priznanja židovske države.

"Vi i dalje nastavljate razmišljati na jednako glupi način,
pokušavajući pregovarati s onima koji vam jamče izlazi iz ovakve situacije, no oni za to nisu sposobni. Vaši pokušaji donijet će vam samo još više razočaranja, jer ne pregovarate s pravim snagama", rekao je aludirajući na Amerikance - "republikance i demokrate".

Agencije prenose kako nije poznato kada je video snimka napravljena te još nije potvrđena njezina autentičnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene