Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al-Sadr osudio posjet Condoleezze Rice, traži prekid ofenzive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irački radikalni šijitski vjerski vođa Moqtada al-Sadr osudio je u ponedjeljak posjet američke državne tajnice Condoleezze Rice i ponovno pozvao na prestanak vladine ofanzive protiv njegovih sljedbenika i pristaša.

"Pozivamo iračku vladu da spriječi upad terorističkih okupatora u našu zemlju", stoji u priopćenju al-Sadra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izmiče li situacija kontroli? Na dan ključne sjednice, pobunjenici 'Islamske države u Iraku' nadomak Bagdadu Slika nije dostupna Sve napetije u Iraku Bagdad sprema protuofenzivu, Kurdi osvojili još jedan grad

Rice je u iznenadni posjet Bagdadu stigla u nedjelju, dan nakon što je al-Sadr izdao "posljednje upozorenje" iračkoj vladi da zaustavi svoje operacije protiv njegovih pristiša ili će, "sve do oslobođenja", svoje snage suprotstaviti američkim i iračkim vojnicima.

U svoj najnovijem priopćenju, al-Sadr je osudio napade iračkih vojnika uz potporu "okupacijskih snaga" protiv njegovih pristaša u južnom gradu Nasiriyahu.

Također je od iračke vlade, koja je 25. ožujka pokrenula ofanzivu na Basru i druge južne gradove, zatražio da preda tijela boraca njegove Vojske Mahdi.

U sukobima u Nasiriyahu u petak navečer između iračkih regularnih snaga i Vojske Mahdi poginulo je najmanje 30 ljudi a 34 je ranjeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene