Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijela kuća priopćila

Al Qaida se okorištava situacijom u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća je u utorak priopćila da se Al - Kaida pokušava okoristiti situacijom u Siriji, priznavši da je to jedan od razloga zbog kojih Washington na razmatra pitanje naoružavanja protivnika režima Bašara al-Asada.

Jay Carney, glasnogovornik američkog predsjednika Baracka Obame, je priopćio da SAD zna da se 'Al-Kaida i drugi ekstremisti pokušavaju okoristiti stanjem izazvanim brutalnom Asadovom agresijom prema oporbi'. Priznao je, međutim, da SAD 'nema jasna saznanja u kojoj mjeri ekstremisti surađuju sa sirijskom oporbom'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije na vrhuncu Nova eskalacija na Bliskom istoku: Bombardiran glavni grad Sirije, dvije osobe poginule Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

>> UN: U Siriji više od 7.500 ubijenih!

'Naše stajalište, ne samo iz tog razloga, jest da nije došlo vrijeme da dodatno militariziramo stanje u Siriji', kazao je Carney. Američka državna tajnica Hillary Clinton je, gostujući na programu CBS News, također upozorila da bi naoružavanje sirijske oporbe moglo pomoći Al-Kaidi i Hamasu. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene