Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U znak odmazde

Al Qaida objavila: Francuskom taocu je odsječena glava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernoafričko krilo Al-Qaide (AQIM) objavilo je da je francuskom taocu odsjeklo glavu u znak odmazde zbog francuske intervencije u Maliju, javila je mauritanijska novinska agencija ANI pozivajući se na izjave visokog pripadnika AQIM-a.

Zapovjednik AQIM-a rekao je za ANI da je "taocu Philippeu Verdonu odsječena glava 10. ožujka kao odgovor na francusku vojnu intervenciju na sjeveru Malija".

Pročitajte i ovo Ilustracija Smrtonosno ludilo Broj smaknuća u svijetu drastično raste: "U jednom danu pogubljen 81 zatvorenik" Rat u Ukrajini Prepoznala ga sestra "Slava Ukrajini!" Otkriven identitet vojnika kojeg su strijeljali Rusi

>> VIDEO S AK-47 uperenim u vrat, student moli da ga se spasi

Ubojstvo francuskog taoca, ako bude potvrđeno, predstavljat će dodatni problem za službeni Pariz, budući da na području zapadne Afrike razne skupine drže 14 francuskih talaca, uključujući sedam talaca koje su uzeli pripadnici AQIM-a.

Francuski geolog Verdon zarobljen je u studenome 2011. u gradu Hamboriju na sjeveru Malija. Francusko ministarstvo vanjskih poslova zasad nije moglo potvrditi izvješća njegovu ubojstvu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene