Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terorističke ćelije

Al Qaeda uvježbava stotine Britanaca u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novaci se uvježbavaju za izradu autobombi, a potiče ih se na napade kada se vrate u domovinu.

Al-Kaida uvježbava stotine državljana Velike Britanije koji se bore Siriji kako bi postali džihadisti i potiče ih na napade po povratku u domovinu, piše u ponedjeljak Daily Telegraph pozivajući se na svjedočenje jednog prema razgovoru jednog prebjega.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

VIDEO Vehabije iz BiH pozivaju mlade na džihad u Siriju?!

Prebjeg, predstavljen kao Murad iz pokreta Islamski Irak i Levant (ISIL) je rekao za britanski dnevni list da su drugi novaci iz Europe i Sjedinjenih Država uvježbani za izradu autobombi prije slanja u zemlje iz kojih su došli, a u kojima osnivaju terorističke ćelije.

'Stranci su bili ponosni na 11. rujna i atentate u Londonu. Jedan Amerikanac je rekao da sanja dignuti Bijelu kuću u zrak', rekao je Murad. Taj svjedok je obuku ISIL-a, sličnu Al-Kaidi u Iraku, ocijenio vrlo ekstremističkom.

Britanske obavještajne službe drže da oko 500 boraca iz Velike Britanije ratuje u Siriji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene