Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Zaustavili pošiljku otpada

Aktivisti Greenpeacea se lancima vezali za brod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekolicina aktivista Greenpeacea lancima se odlučilo privezati za teretni brod u Novom Zelandu, u znak prosvjeda pošiljke hrane za životinje, koja se proizvodi na plantažama palmi, za koje aktivisti smatraju kako se rade uništavanjem kišnih šuma.

Greenpeace krivi podizanje tih plantaža palmi za masovno uništavanje šuma, čime se uništavaju i prirodni habitati životinja te uzrokuju značajne klimatske promijene. Prosvjednici su se ukrcali na hongkonški teretni brod East Ambition, dok je bio usidren u novozelandskoj luci Tauranga i lancima se privezali za brodske dizalice, kako bi pokušali spriječiti istovar tereta na obalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izdano upozorenje na tsunami Novi Zeland pogodio potres 6,6 po Richteru Slika nije dostupna Nije praznovjerje Ptičji izmet mu stvarno donio sreću

>> VIDEO: Greenpeace 'zatvorio' ministre EU-a, 300 pritvorenih

Policija se ubrzo pojavila na brodu i uhitila dvojicu aktivista, a još jednog su uhvatili, nakon što se ovaj ukrcao na manji brodić. Ostatak prosvjednika još se uvijek nalazi na brodu i policija pregovara s njima. 'Pošiljka koju smo danas ovdje zaustavili, reda je veličine u emisijama ugljičnih plinova od čak 127 tisuća automobila na cesti u godinu dana', istaknuo je Simon Boxer iz Greenpeacea. Dodao je kako je Novi Zeland umiješan u cijelu priču te da je cilj Greenpeacea, zbog toga, zaustaviti sve pošiljke sa plantaža.

Novozelandski premijer John Key, rekao je kako ne namjerava zabraniti uvoz nusprodukata plantaža palmi zbog toga. 'To je prerađeni otpad i on ne doprinosi uništavanju šuma. Nemam namjeru intervenirati u tom smislu', kratko je izjavio lokalnim medijima Key.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene