Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko vikenda

Akropola zatvorena zbog štrajka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akropola, arheološka nalazišta i grčki muzeji bit će zatvoreni ovog vikenda zbog štrajka zaštitara, objavio je u petak njihov sindikat.

'Zbog nemogućnosti ministarstva kulture da plati rad vikendom, prisiljeni smo pridržavati se petodnevnog radnog tjedna', priopćio je sindikat zaštitara. Sindikat je zaprijetio da će sva ta mjesta koja svake godine privlače milijune turista vikendom biti zatvorena.

Grčka je među prvim zemljama koju je zahvatila dužnička kriza i ona provodi stroge mjere štednje pod pritiskom svojih vjerovnika EU i MMF-a. U Grčkoj su česti štrajkovi zaštitara arheoloških nalazišta i muzeja zbog redovitih kašnjenja uprave da im isplati naknade za odrađene vikende i neradne dane. (Hina)

Pročitajte i ovo Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost" Andrej Plenković navijački sukob Plenković u Ateni nakon sastanka s grčkim kolegom o Boysima: "Vidio sam snimku. Uputili smo im četiri zahtjeva"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene