Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje upućeno BiH

'Ako želite ukidanje viza, zaživite policijsku koordinaciju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici međunarodne uprave u BiH, europske policije misije u BiH i izaslanstva EU u BiH upozorili su vijeće ministara te zemlje da bi izostanak zaživljavanja uprave za policijsku koordinaciju u BiH ugrozilo ukidanje vize za njezine građane, priopćio je iz ureda posebnog predstavnika EU u BiH.

Visoki predstavnik i posebni izaslanik EU u BiH Valentin Inzko, voditelj policijske misije EU u BiH Stefan Feller i otpravnik poslova izaslanstva Europske unije u BiH Boris Iarochevitch uputili su zajedničko pismo predsjedniku vijeća ministara Nikoli Špiriću u kojem su podsjetili da nije usvojen pravilnik o unutarnjoj organizaciji uprave za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Dodaje se da zaživljavanje uprave za koordinaciju policijskih tijela predstavlja jedan od uvjeta za liberalizaciju viznog režima. 'Neusvajanje pravilnika od strane vijeća ministara moglo bi odgoditi odluku Europskog vijeća i Europskog parlamenta o liberalizaciji viznog režima za Bosnu i Hercegovinu', navodi se u pismu.

Potpisnici su zbog toga pozvali vijeće ministara da usvoji pravilnik prije 31. kolovoza, kako bi o tome mogli na vrijeme mogli izvijestiti Europsku komisiju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene