Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borila se protiv mržnje

"Ako niste bijesni ne obraćate pozornost": Bila je to njezina posljednja objava prije nego je ubijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poginula je nakon što se muškarac, za kojeg se smatra da pripada neonacističkoj skupini, autom zabio u mirne prosvjednike u Charlottesvilleu u Americi, a identificirana je kao 32-godišnja Heather Heyer.

Fond za obitelj Heather Heyer, koja je poginula nakon što se muškarac autom zabio u mirne prosvjednike u Charlottesvilleu, prešao je ciljanu cifru od 50.000 dolara, i dosegao cifru od 162.721 dolar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ovako se to radi Obamina poruka na Twitteru oborila je sve rekorde i mnoge natjerala da se zamisle Slika nije dostupna Vratio se na staro Trump ponovio katastrofalnu izjavu: Za nasilje u Charlottesvilleu ponovno okrivio "obje strane"

Korisnici društvenih medija mnogo su puta podijelili njenu posljednju objavu, na kojoj piše: "Ako niste bijesni ne obraćate pozornost."

U izjavi Heyerine majke, objavljenoj na stranici na kojoj se prikupljaju novci, piše: "Umrla je radeći ono što je smatrala ispravnim. Moje srce je slomljeno, ali sam vječno ponosna na nju."

Njena prijateljica Felicia Correa, objavio je Independant, rekla je da je Heyer "ubijena dok je prosvjedovala protiv mržnje", te dodala da: "Uistinu će nam nedostajati."

Donald Trump još nije osudio bijele nacionaliste

Deseci ljudi su ozlijeđeni tijekom skupa bijelih nacionalista koji je organiziran kako bi se prosvjedovala odluka grada da se makne spomenik Konfederaciji. Ovo je vjerojatno najveći takav skup u zadnjih 10 godina.

Helikopter se srušio u šumi, nakon čega su dva državna policajca poginula.

Predsjednik Donald Trump za nasilne sukobe okrivio je "mnoge strane". Također je objavio da su se "mržnja i netrpeljivost" diljem zemlje ukorijenili prije nego što je on objavio da će se kandidirati za mjesto predsjednika.

Bijela kuća nije odmah odgovorila što je Trump mislio kada je napisao "mnoge strane".

Trumpovi kritičari tvrde da je njegova retorika temeljena na rasnoj podijeli, što je izazvalo političke tenzije unutar SAD-a i potaknulo rasiste na djelovanje.

Guverner Viginije Terry McAuliffe proglasio je izvanredno stanje, te rekao da je Trumpova kampanja hranila plamen predrasuda.

Nekoliko Republikanaca reklo je kako bi Trump trebao eksplicitno osuditi bijele nacionalste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene