443668
443668
443668
443668
443668

Pritvoreni slavni general Akina Öztürka priznao da je planirao vojni udar

  • , 18.07.2016., 18:02
  • Autor:
  • komentara

Öztürk je tijekom karijere letio u više od 30 vrsta zrakoplova.

 
 
 
 
Akin Öztürk (lijevo) tereti se da je bio jedan od vođa vojnog udara (FOTO: AFP)
Akin Öztürk (lijevo) tereti se da je bio jedan od vođa vojnog udara (FOTO: AFP)

18:01 - General Öztürk priznao je da je planirao vojni udar, javlja Reuters pozivajući e na tursku državnu agenciju Anadolija.

16:58 - Među pritovorenim turskim generalima i admiralima, a uhićeno ih je do sada čak 103, nalazi se i nekadašnji prvi čovjek zračnih snaga, general Akın Öztürk, kojeg se tereti da je bio jedan od vođa vojnoga udara.

Ozturk je kao zapovjednik zrakoplovnih snaga služio između 2013. i 2105. godine, a treba reći i da je ujedno bio član Visokog vojnog vijeća Turske.

U generala je promoviran 22. kolovoza 2013. godina, a snimke iz turskih medija otkrivaju da je na ispitivanje doveden uz ozljede uha i nosa.

Öztürk je kao pilot skupio više od 5,800 sati leta, te je tijekom karijere letio u više od 30 različitih zrakoplova:  F-16, F-4, F-5, F-104, F-100, Eurofighter, JAS 39, T-38, T-37, KT-1T, T-33, T-34, T-41, SF-260, G550, GULF-IV, CIT-VII, CN-235, KC-135, A400M, E-7T, UH-1H, AS-532, T-129 ATAK i HÜRKUŞ.

Višestruko je odlikovan vojnik, a dodijeljena mu je čak i Medalja časti. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se