Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iran

Ajatolah Hamenei pozvao sve muslimane na obranu Palestinaca u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei pozvao je u nedjelju muslimane širom svijeta da stanu u obranu Palestinaca zahvaćenih izraelskim zračnim napadima u Gazi, objavila je iranska državna televizija.

'Svi palestinski borci i svi pobožni ljudi islamskog svijeta obavezni su braniti bespomoćne žene, djecu i ljude u Gazi na bilo koji način. Tko god pogine u toj legitimnoj obrani je mučenik', poručio je Hamenei. Čelnike arapskih zemalja pozvao je, pak, da zaustave zločine "cionističkih vukova.

Pročitajte i ovo Poruka na belgijskoj televiziji U Belgiji Prekinut televizijski program uoči Eurosonga: Na ekranima se pojavila znakovita poruka Malmo - 3 Totalna opsada FOTO Najviše strahuju zbog jednog nastupa: Na krovovima snajperi, u zraku helikopteri, na ulicama duge cijevi, zatvori ispražnjeni...

Osudio je i američkog predsjednika Georgea W. Busha koji je pristajanjem na izraelske napade 'samo povećao svoj popis ratnih zločina'.

'Europljani su također asistirali u ovoj tragediji i još jednom pokazali svoj animozitet prema islamu te dokazali da su njihove tvrdnje o poštivanju ljudskih prava obične laži', rekao je Hamenei.
U dvodnevnim izraelskim zračnim napadima na Gazu poginulo je više od 270 ljudi, a 700 je ozlijeđeno. Riječ je jednom od najkrvavijih sukoba u 60-godišnjem sukobu Izraela i Palestinaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene