Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Rješenja tražite u islamu'

Ajatolah Hamenei arapskim ustanicima: Ne vjerujte Zapadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski vjerski poglavar ajatolah Ali Hamenei u govoru što ga je prenosila državna televizija arapskim je ustanicima savjetovao da 'ne vjeruju Zapadnjacima te da rješenja pokušaju naći u islamu'.

'Nikad ne vjerujte SAD-u, NATO-u i zločinačkim režimima Velike Britanije, Francuske i Italije, koji su još odavno međusobno podijelili vaše zemlje, kako bi ih opljačkale', rekao je Hamenei pred nekoliko stotina uzvanika koji su u Teheran stigli kako bi sudjelovali u dvodnevnoj 'Međunarodnoj konferenciji o islamskom buđenju'.

'Uvijek budite sumnjičavi kada su oni u pitanju i ne vjerujte njihovim osmijesima. Iza tih osmijeha skrivaju se zavjere i izdaje. Rješenja potražite u islamu. Nemojte dopustiti svojim neprijateljima da vam diktiraju načela budućih uprava, ne žrtvujte načela islama u zamjenu za neke interese', rekao je Hamenei.

Iran podupire ustaničke pokrete u arapskom svijetu, uz izuzetak Sirije, tradicionalnog saveznika u regiji. Hamenei je u govoru osudio i NATO-ovu intervenciju u Libiji, kazavši kako je pritom uništena infrastruktura zemlje. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom'' Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene