Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reformisti bojkotirali izbore

Ajatolah Ali Hamnei pobjednik na parlamentarnima izborima u Iranu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na izbore je izašlo 64 posto od registriranih 29,5 milijuna birača.

Prema najnovijim rezultatima pristaše iranskog aktualnog vrhovnog vođe, ajatolaha Alija Hamneija, osvojili su više od 75 posto mjesta u parlamentu. Vijest donosi advance.hr.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Analitičari ne očekuju da će rezultat izbora dovesti do bitnijih zaokreta u vanjskoj politici, pa niti oko spora zbog nuklearnog programa.

Veliki uspjeh struje vrhovnog vjerskog vođe ajatolaha Ali Hamneija, svakako je odraz i velike podrške tvrdom stavu Iranaca u nuklearnom sporu sa Zapadom.

Glavni reformistički pokreti iz opozicije bojkotirali su izbore, tako da su se parlamentarni izbori održani u petak odigravali između dvaju konzervativnih struja, te konačni rezultat izbora neće imati veliki utjecaj na iransku vanjsku politiku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene