453639
453639
453639
453639
453639

Nigerijski predsjednik : "Moja žena spada u kuhinju, dnevnu i onu drugu sobu"

  • , 15.10.2016., 06:52
  • Autor:
  • komentara

Nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari odgovorio je na kritike svoje supruge izjavom kako ona pripada i mjesto joj je u njegovoj kuhinji.

 
 
 
 
Predsjednikove opservacije o kuhinji i
Predsjednikove opservacije o kuhinji i "drugoj sobi" naišle su na oštru osudu medija (Foto: AFP)

Tijekom posjeta Njemačkoj, Buhari je izjavio: "Ne znam kojoj stranci pripada moja žena, no ona spada u moju kuhinju i moju dnevnu sobu i drugu sobu", kazao je Buhari stojeći istodobno pored najmoćnije žene svijeta, kancelarke Angele Merkel, koja ga je zabezeknuto i ljutito pogledala.

Aisha Buhari izjavila je ranije da možda neće poduprijeti svoga supruga na sljedećim izborima ukoliko ne pojača kontrolu nad svojom vladom.

Odgovarajući na pitanja novinara predsjednik Buhari kazao je da, s obzirom da se tri puta natjecao za mjesto predsjednika i u četvrtom pokušaju uspio u tome, može ustvrditi da raspolaže većim znanjem od svoje supruge.

U intervjuu za servis BBC-a gospođa Buhari, poslovna žena i aktivistica, kazala je da je vladu njezina supruga "otelo nekoliko ljudi", koji stoje iza predsjedničkih imenovanja.

"Predsjednik ne poznaje 45 od 50 ljudi koje je postavio, a ne znam ih ni ja iako sam s njime u braku već 27 godina", kazala je predsjednikova supruga.

Njena odluka da svoju zabrinutost kaže javno šokirat će mnoge ljude, ali pokazuje razinu nezadovoljstva predsjednikovim vodstvom, kazao je dopisnik BBC-a iz Abuje.

Predsjednikove opservacije o kuhinji i "drugoj sobi" naišle su na oštru osudu medija i pokrenule snažne kritike vezane uz predsjednikovo shvaćanje uloge žene. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se