Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Još uvijek operiraju slovačkog premijera, u životnoj je opasnosti: Objavljeni detalji o atentatoru

Airbus A380 poletio na prvi komercijalni let

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi primjerak A380, najvećeg svjetskog komercijalnog zrakoplova koji je Airbus isporučio tvrtki Singapore Airlines, poletio je u četvrtak iz Singapura prema Sydneyu, na svoj prvi let.

Letjelica je u 8.16 sati po lokalnom vremenu poletjela iz zračne luke Changi u Singapuru kako bi nakon približno sedam i pol sati sletjela u Sydneyu.

Pročitajte i ovo Avion Boeing Jedan u nizu Novi incident na letu: Zbog bizarnog incidenta 176 putnika vraćeno u New York Let iznad Osijeka i okolnih naselja oglasila se kontrola zračne plovidbe Avion satima letio nisko nad jednim dijelom Hrvatske: "To je ljudima moglo biti čudno"

Na prvom komercijalnom letu A380, isporučenom s 18 mjeseci zakašnjenja, sjedala ponuđena na dražbi priskrbila su 1,3 milijuna dolara, iznos namijenjen dobrotvornim svrhama.

Najdarežljiviji putnik Julian Hayward, Britanac koji živi u Sydneyu, platio je 73.000 eura za dva mjesta u prvoj klasi "kako bi sudjelovao u tom povijesnom danu", kazao je on prije polijetanja. Hayward je u četvrtak ujutro zauzeo sjedalo 1A.

Singapore Airlines se na tom prvom letu odlučio za luksuznu i
prostranu inačicu letjelice sa samo 471 sjedalom. U standardnoj verziji, pak, taj super-jumbo može prevesti 525 putnika, a u charter inačici do 853.

Za zrakoplov je dosad pristiglo 189 narudžbi od 16 klijenata,
uglavnom iz Zaljeva, Azije i Europe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene