Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju se podaci iz crnih kutija

Air Franceov let 447: Francuzi izvukli prvo tijelo s dna Atlantika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim francuskih stručnjaka koji su pomoću mini podmornica izvukli crne kutije Air Franceovog Airbusa, koji je 2009. godine pao u Atlantski ocean, izvukli su i prvo tijelo ispod olupine zrakoplova na morskom dnu.

Tijelo su, kao i crne kutije, na površinu izvukle mini podmornice sa dubine od gotovo četiri kilometra, a uzorci su već poslani na DNK analizu u Francusku, prenosi BBC. Stručnjaci nisu sigurni da je moguće sva tijela izvući na površinu s morskog dna. Još uvijek se očekuju i rezultati analize podataka iz crnih kutija.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Ilustracija javila policija U Savi pronađen ženski leš

Podsjetimo, Air Franceov Airbus A330 koji se u nerazjašnjenim okolnostima srušio u more, bio je na letu iz Rio de Janeira prema Parizu. U tom zrakoplovu bilo je sveukupno 228 ljudi. Na površini mora spasioci su našli tek 51 tijelo 2009. godine.

Izvučeno tijelo na površinu, zapravo su skeletalni ostaci, još uvijek vezani za sjedalo. Mišljenje rodbina poginulih u toj nesreći oko operacije izvlačenja tijela podijeljeno je. neki smatraju da ih ne bi trebalo dirati mjesto pronalaska, a drugi se svađaju oko odštete.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene