Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misteriozan pad

Air France: Pronađen dio crne kutije bez podataka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostaci jedne od dviju crnih kutija iz Airbusa A330 zrakoplovne tvrtke Air France koji se 2009. srušio nedaleko od brazilske obale, pronađeni su bez važnog dijela koji sadrži informacije o letu, izvijestili su u srijedu istražitelji.

'Pri prvome uronu podmorskog robota Remore 6.000, koji je trajao više od 12 sati, pronađen je vanjski dio jedne crne kutije iz zrakoplova', no nedostaje unutarnji dio kutije koji obično sadrži potrebne podatke, izvijestio je Ured za istragu i analizu zadužen za tehničku istragu.

'Kutija je pronađena među ostacima srušenog zrakoplova', stoji u priopćenju Ureda. 'Nastavljamo istragu. Drugi uron Remore 6.000 počeo je u srijedu ujutro', izvijestili su iz Ureda, dodavši kako je akcija potrage za ostacima zrakoplova Air Francea počela u utorak.

U nesreći zrakoplova na liniji AF447 Rio de Janeiro-Pariz 1. lipnja 2009. poginulo je 228 putnika i članova posade. Uzroci katastrofe do danas su ostali nerazjašnjeni, jer nisu pronađene crne kutije. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene