Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od veljače

Air France 'opalio' po pretilima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebaju li zrakoplovne kompanije pretilim osobama naplaćivati dvije karte ili ne, škakljivo je pitanje koje je zadnjih dana ponovno u središtu pozornosti.

Zrakoplovna kompanija Air France od veljače će pretilim putnicima naplaćivati dvije karte ili će im, zbog sigurnosnih razloga, biti zabranjen ulazak u avion, piše CNN. Naime, putnicima s viškom kilograma gotovo je nemoguće stisnuti se u jedno sjedalo ekonomske klase Air Franceovog zrakoplova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tijekom leta VIDEO Panika u avionu: Iz pretinca iznad glava putnika provirila zmija Ilustracija Krenuo inspekcijski nadzor Putovanje iz pakla: Držali ih na granici cijelu noć, a onda počela agonija s autobusom

Monique Matze, predstavnica Air Francea, pojasnila je kako će  pretili putnici za drugu kartu plaćati 75 posto pune cijene i to samo na ovim letovima koji su do kraja popunjeni. Odnosno, ako ima slobodnih mjesta, pretilim putnicima neće se naplaćivati karta za drugo sjedalo. Točnije, novac će im biti vraćen nakon leta. Air France je donio odluku iz sigurnosnih razloga jer prema tim odrednicama svaki putnik bez poteškoća mora se lako podizati sa sjedala te se svi putnici moraju bez problema moći vezati sigurnosnim pojasevima, dodaje CNN.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene