Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinedžad zadovoljan pregovorima u Ženevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je u nedjelju da je zadovoljan ishodom subotnjih pregovora u Ženevi.

"Pregovori su sami po sebi pozitivan korak, a oni u Ženevi posebno", rekao je Ahmadinedžad, prenosi novinska agencija IRNA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vjerojatno u Turskoj Traži se mjesto pregovora između Zapada i Irana Slika nije dostupna Iranski prijedlog na razmatranju SAD se želi dogovoriti s Iranom?!

Uz stalne članice Vijeća sigurnosti UN-a i Njemačku, na pregovorima s Iranom prvi put u posljednjih 30 godina sudjelovao je i predstavnik SAD-a.

Agencija dodaje da je glavni iranski nuklearni pregovarač Said Džalili rekao kako želi da SAD i dalje sudjeluje u pregovorima, čiji je nastavak najavljen za idući mjesec, kako bi se postigli "konkretniji rezultati" u rješenju nuklearnog i drugih regionalnih sporova.

Sjedinjene Države su nakon razgovora u Ženevi objavile da Teheran ima izbor između suradnje i sukoba te da pregovori s Washingtonom mogu početi samo ako Iran obustavi svoj sporni nuklearni program. 

"Mi se nadamo da iranski narod razumije da njihovi čelnici moraju birati između suradnje, koja će koristiti svima, i sukoba, koji može voditi samo daljnjoj izolaciji", rekao je glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack nakon razgovora u Ženevi kojima je prvi puta nazočio i američki državni podtajnik William Burns.

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana rekao je nakon pregovora da Iran nije dao nikakav jasan odgovor na međunarodni prijedlog paketa poticaja u zamjenu za prekid nuklearnog programa.

"Nismo dobili jasan odgovor. Nismo dobili ni 'da' ni 'ne' i nadamo se da će on uskoro stići", rekao je Solana na konferenciji za novinare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene