Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ahmadinedžad: Napadi na SAD 11. rujna su 'sumnjivi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad ponovno je, u govoru emitiranom na državnoj televiziji, doveo u sumnju teroristički karakter napada na SAD 11. rujna 2001., ocijenivši ih 'sumnjivim događajima'.

'Prije četiri ili pet godina u New Yorku se dogodio sumnjiv događaj. Jedan se neboder srušio, a zatim je rečeno da je poginulo 3.000 osoba. Nisu nikada objavljena imena žrtava, no koristeći taj događaj kao izliku, napali su Afganistan i Irak, a zatim je poginulo milijun osoba', kazao je Ahmadinedžad.

Pročitajte i ovo Kremlj što se događa u Moskvi? Američko veleposlanstvo objavilo: "U idućih 48 sati izbjegavajte velika okupljanja, postoje planovi za napad!" Slika nije dostupna 'Nema ustupaka oko nuklearnog programa'

Ovo je treći put u nekoliko dana da se Ahmadinedžad vraća na istu temu, a poznato je da je nedavno postavljao pitanje vjerodostojnosti priče o holokaustu tijekom Drugog svjetskog rata, dovodeći u pitanje istrebljenje židova.

Prošlog tjedna je optužio vlasti Sjedinjenih Država da su napade 11. rujna upotrijebile kao izliku za intervencije u Afganistanu i u Iraku. 

Ahmadinedžad je sklon čestim provokativnim izjavama. Najčešće su usmjerene protiv Izraela, 'smrtnog neprijatelja Irana'. Svojedobno je predložio da se ta zemlja 'izbriše s karte svijeta'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene