Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne posustaje

Ahmadinedžad Izrael osudio kao 'totalno rasistički'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad optužio je u srijedu Izrael za 'okrutnost' i 'etničko čišćenje' Palestinaca, samo dva dana pošto je njegov napad na izraelsku državu kao rasističku izazvao masovni odlazak s konferencije Ujedinjenih naroda o rasizmu.

Mahmud Ahmadinedžad rekao je na teheranskoj konferenciji o izraelskom 'genocidu i ratnim zločinima' u Gazi da izraelske 'zločince' treba izvesti pred lice pravde zbog siječanjskog rata u tom palestinskom obalnom području. Po njegovim riječima, Iran je, kao najveći izraelski neprijatelj, Interpolu podnio uhidbeni zahtjev za 25 'cionističkih ratnih zločinaca'. Službeni Teheran često upotrebljava izraz 'cionistički režim' kad govori o Izraelu.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

>> UN: Iranski predsjednik ublažio napad na Izrael

'Moraju odgovarati za svoju okrutnost', rekao je Ahmadinedžad u govoru koji je sa sastanka tužilaca islamskih zemalja prenosila i televizija. 'Islamska Republika Iran... Očekuje da ta organizacija ispuni svoju zakonsku obvezu', rekao je. Ahmadinedžad je i prije dovodio u pitanje nacistički holokaust, a u ponedjeljak je na konferenciji Ujedinjenih naroda o rasizmu osudio izraelsku državu kako 'totalno rasističku' i utemeljenu na 'izgovaranju na židovsku patnju'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene