Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja Irana i Iraka

Ahmadinedžad i talibani učvršćavaju odnose

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad razgovarao je s iračkim kolegom Džalalom Talabanijem o jačanju odnosa dviju zemalja.

Do tog je telefonskog razgovora došlo u nedjelju navečer, tjedan dana nakon posjeta iračkog premijera Nurija al-Malikija Teheranu u okviru turneje po Bliskom istoku kako bi se uvjerio u podršku regionalnih središta u upravljanju budućom vladom nakon osam mjeseci političke blokade nakon zadnjih parlamentarnih izbora.

Pročitajte i ovo Maryam, Kabul Život u Afganistanu Tužna godišnjica za sve žene - Talibani im uskratili prava, zabranili školovanje: "Ali naši umovi se ne mogu ograničiti" Zapaljeni glazbeni instrumenti u Afganistanu U Afganistanu Prekršili sva obećanja svijetu, a sada su na lomači spalili i - glazbene instrumente. Obrazloženje je van dosega zdrave pameti

>> Ahmadinedžad: Velike sile su prisiljene pregovarati s Iranom

'Nadam se da će se formiranjem nove vlade bilateralni odnosi, posebice u političkoj i gospodarskoj sferi, učvrstiti', kazao je Ahmadinedžad na iranskoj televiziji. Irački predsjednik izrazio je nadu da će posjetiti Teheran nakon formiranja iračke vlade. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene