Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj otmice

Studenti u strahu: Agenti Sjeverne Koreje otimaju djecu visokih dužnosnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Incident s pokušajem otmice obavijen je velom tajni sa svih strana. Iako Francuska nema diplomatske odnose sa Sjevernom Korejom, službeni Pariz ipak izbjegava mogući sukob s nepredvidivim i paranoidnim Kim Jong-unom pa šuti.

Agenti Sjeverne Koreje pokušali su oteti 20-godišnjeg studenta u Parizu. Mladić, za kojeg je poznato samo da se zove Han, sin je sjevernokorejskog dužnosnika kojeg je diktator Kim Jong-un dao pogubiti.

Student je svojim otmičarima ipak uspio pobjeći u zračnoj luci Charles de Gaulle gdje su ga htjeli ukrcati na let za Kinu pa za Pyongyang. Sada se nalazi na tajnoj lokaciji u Francuskoj, vjerojatno pod zaštitom francuske vlade, piše Inedependent.

Još četvero studenata iz Sjeverne Koreje prestalo je dolaziti na nastavu na pariškim fakultetima, no vjeruje se kako su se samo pritajili, dok se situacija ne smiri.

Incident s pokušajem otmice Hana obavijen je velom tajni sa svih strana. Iako Francuska nema diplomatske odnose sa Sjevernom Korejom, službeni Pariz ipak izbjegava mogući sukob s nepredvidivim i paranoidnim Kim Jong-unom pa šute.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Sjeverna Koreja ozbiljno zaprijetila svijetu!

Han je, u stvari, sin nekad drugog čovjeka Sjeverne Koreje Jang Song-thaeka, koji je navodno smaknut prije 11 mjeseci zbog izdaje. Riječ je ujedno i o diktatorovom ujaku. Kim Jong-un pokušava zatrti svaki trag izdaje i očito 'maknuti iz kadra' sve koji su bili povezani s njegovim 'ujakom-izdajnikom' pa tako i njegovog sina.

Han je inače došao na studij arhitekture u Pariz 2011. kao dio razmjene studenata.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene