Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žao im je

Britanci bacili kutiju s lecima i ubili djevojčicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanska djevojčica poginula je nakon što joj je kutija s lecima, izbačena iz britanskog vojnog zrakoplova, pala na glavu, priopćilo je u srijedu britansko ministarstvo obrane.

Leci su sadržavali upute i informacije namijenjene lokalnom stanovništvu uoči predsjedničkih izbora održanih u kolovozu, dodaje se u priopćenju. 'Nažalost, jedna od kutija s lecima nije se otvorila, pala je djetetu na glavu i teško je ozlijedila. Pomoć joj je pružena u vojnoj bolnici u Kandaharu, ali je podlegla ozljedama', kazao je glasnogovornik Royal Air Forcea.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Ta se nesreća dogodila prije tri mjeseca u ruralnom području pokrajine Helmand, na jugu Afganistana, gdje se britanski vojnici često sukobljavaju s talibanima. Britansko ministarstvo obrane je pokrenulo istragu o tom incidentu jer je zaštita civila u američkim i NATO-ovim zračnim napadima postala jedno od ključnih pitanja. Britanski ministar obrane David Miliband je upozorio da civilne žrtve predstavljaju 'opasnost' za misiju pod vodstvom NATO-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene