Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počeo pucati bez upozorenja

Afganistan: Policajac ubio petoricu britanskih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanski policajac ubio je iz vatrenog oružja petoricu britanskih vojnika na kontrolnoj točki u južnom Afganistanu, objavilo je ministarstvo obrane u Londonu.

Trojica pripadnika postrojbe Grenadira i dvojica pripadnika Kraljevske vojne policije ubijena su jučer na policijskoj kontrolnoj točci na ulazu u vojni kompleks u pokrajini Helmand. 'Pripadnik afganistanske policije počeo je bez upozorenja pucati s kontrolne točke prije nego je itko stigao odgovoriti na vatru', rekao je glasnogovornik ministarstva obrane. 'Sada se ulažu veliki napori kako bi se napadača pronašlo i uhitilo', dodao je glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Slika nije dostupna U Afganistanu poginula dvojica NATO-ovih vojnika

Britanski vojni glasnogovornik u Kabulu rekao je da je napadač vjerojatno imao suradnika te da britanske i afganistanske snage sigurnosti provode zajedničku istragu. Britanski premijer Gordon Brown rekao je da će zemlja obilježiti smrt vojnika. 'Smrt petorice hrabrih vojnika u samo jednom napadu predstavlja tragičan gubitak. Moje misli su s članovima njihovih obitelji, s njihovim voljenima i kolegama', rekao je Brown. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene