Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojiti dan

Afganistan: Poginuo vojnik NATO-a, troje policajaca i šest radnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojnik NATO snaga ubijen je u istočnom Afganistanu, troje policajaca je poginulo od mine a talibanski pobunjenici su u jugoistočnom području zemlje nakon otmice ubili šestoricu građevinskih radnika, priopćili su dužnosnici.

Međunarodne snage predvođene NATO-om (ISAF) potvrdile su pogibiju svog vojnika, ne otkrivši njegov identitet. Do sada je ove godine u Afganistanu poginulo 335 stranih vojnika.

Pročitajte i ovo Avion kompanije Finnair "Pogodilo je zračni pormet" Optužili Rusiju da ometa GPS signal iznad dijela Europe: "Obratit ćemo se NATO-u..." Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti"

Trojica policajaca su konvojem vozila putovala u pokrajini Logar kada je njihov automobil naletio na protutenkovsku minu u okrugu Baraki Barak. U Logaru se nalazi jedna od većih američkih baza.

Istodobno su u južnoj pokrajini Ghazni pronađena tijela šestorice afganistanskih radnika koji su bili oteti u jugoistočnoj pokrajini Paktika. Dužnosnici upozoravaju da talibanske snage sve češće i žešće napadaju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene