Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Afganistan: Oteti Nijemac moli za pomoć na video vrpci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački inženjer, zatočen u Afganistanu više od mjesec dana kao taoc, obratio se za pomoć putem video vrpce koju je u četvrtak emitirala afganistanska privatna televizija Tolo.

Rudolph B., 62-godišnji njemački inženjer otet 18. srpnja u južnoj provinciji Maidan Wardak zajedno s još jednim njemačkim inženjerom i petoricom afganistanskih kolega, izgledao je slabašan i blijed kada je govorio da je zatvorenik koji traži pomoć afganistanske i njemačke vlade u njegovom oslobađanju.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna u Afganistanu Samoubilački napad u obrazovnom centru: Raste broj poginulih u snažnoj eksploziji

"Ovdje sam duže vrijeme u talibanskom zatočeništvu. Prijatelj sam i partner afganistanskog naroda. Molim afganistansku vladu, njemačko veleposlanstvo u Kabulu i njemačku vladu da ishode moje oslobađanje", kazao je oteti Nijemac na engleskom jeziku.

Privatna televizija nije objavila kako je došla do video vrpce. Na njoj se vide i četvorica afganistanskih kolega. Drugi je oteti Nijemac pretrpio srčani udar nakon čega su ga talibani ustrijelili.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene