Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

I ravnatelja obavještajne službe

Afganistan: Ostavka ministra unutarnjih poslova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanski predsjednik Hamid Karzai prihvatio je ostavke ministra unutarnjih poslova Hanifa Atmara i ravnatelja obavještajne službe Amrule Saleha, priopćilo je afganistansko predsjedništvo.

'Predsjednik Karzai prihvatio je ostavke ministra unutarnjih poslova Hanifa Atmara i ravnatelja NDS-a (afganistanske obavještajne službe) Amrule Saleha', ističe se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

U priopćenju afganistanskog predsjedništva dodaje se da su Atmar i Saleh dali ostavke nakon prošlotjednih napada na početku zasjedanja mirovne džirge. Ta tradicionalna skupština sastavljena od 1.600 zastupnika plemenskog i civilnog društva tri je dana raspravljala o tome kako zaustaviti rat u Afganistanu.

Predsjednik Karzai prihvatio je njihove ostavke pošto je saslušao njihova 'nedovoljno uvjerljiva' objašnjenja u svezi s napadima na početku rada džirge.

Talibani koji su ispod burki nosili pojase s eksplozivom, ručne bacače i lako oružje, htjeli su omesti otvorenje džirge u trenutku Karzaijeva uvodna govora. Dvije osobe, među kojima jedan civil, ranjene su ispred mjesta na kojem se održavala džirga na koju je ispaljeno pet raketa. Dvojica talibana su ubijena, a treći je uhićen. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene