Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talibani napali zgradu policije

Afganistan: U napadima pobunjenika 16 ubijenih, 48 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesnaest je osoba ubijeno, a 45 ih je ranjeno u subotu u nizu pobunjeničkih napada u Kandaharu, gradu na afganistanskom jugu, koji je u subotu nekoliko sati bio pod talibanskom opsadom, izvijestili su službeni izvori.

Glavna meta pobunjeničkih napada bila je mjesna zgrada policije. Sukobi oko sjedišta policije završili su kasno u subotu poslijepodne, izjavio je na konferenciji za novinare guverner pokrajine Kandahar. 'Ubijeno je 16 ljudi, 15 policajaca i dužnosnik afganistanske službe sigurnosti. Ranjeno je 48 osoba', rekao je guverner.

Pucnjava iz strojnica

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Pobunjenici su oko podneva počeli granatirati policijsku postaju, a nastavili su pucnjavom iz strojnica. Napad su izveli iz zgrade smještene nasuprot policijskoj postaji i udaljene pedesetak metara, koju su zauzeli neposredno prije. Osim oružanog napada na policijsku postaju, u njezinoj blizini eksplodirala su i tri automobila-bombe.

U napadima su ubijena i trojica pobunjenika, a jedan je uhićen.
(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene