Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko milijun uživatelja droga

Afganistan: Broj ovisnika o heroinu porastao za 75 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj ovisnika o opijumu i heroinu u Afganistanu porastao je 75 posto u posljednjih pet godina, dok je ukupan broj uživatelja ilegalnih droga dostigao milijun, objavljeno je u UN-ovom izvješću.

U Afganistanu ima najmanje 350.000 ovisnika o heroinu i opijumu, navodi UN-ov Ured za drogu i zločin u svom izvješću o zlouporabi droge za 2010. 'Tijekom posljednjih pet godina u Afganistanu je broj redovnih uživatelja opijuma skočio 53 posto, sa 150.000 na 230.000', stoji u izvješću. 'Broj ovisnika o heroinu porastao je s 50.000 na 120.000, što je skok od 140 posto'.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Slika nije dostupna Afganistan: Zaplijenjeno pola tone heroina

Afganistan proizvodi gotovo sve prirodne opijate. Uzgoj maka je pao u posljednje dvije godine, ali je proizvodnja narkotika ostala gotovo jednaka. Zemlja je također vodeći proizvođač hašiša koji uzima većina afganistanskih uživatelja droge. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene