Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Hypo Group

Afera Hypo: Na saslušanju i udovica Joerga Haidera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražno povjerenstvo koruškog parlamenta za slučaj Hypo Group Alpe-Adria nastavit će svoje javne sjednice krajem listopada.

 Točan popis svjedoka još nije utvrđen, ali su već određeni datumi javnih saslušanja, i to 27. listopada, 10., 17. i 24. studenog te 1. prosinca, rekao je zastupnik Stranke zelenih i predsjednik povjerenstva Rolf Holub dodajući da još ne zna koliko će istraga ukupno trajati, ali da računa da će se nastaviti i sljedeće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamijenili schilinge za eure? Pokojni Haider u Lichtensteinu skrivao milijune Slika nije dostupna Izbori u Austriji Stranka Joerga Haidera pobjeđuje u Koruškoj

>> Afera Hypo: Najavljena nova uhićenja u Hrvatskoj

Prije no što se u listopadu nastave javna saslušanja, članovi povjerenstva će se na internoj sjednici upoznati s dosadašnjim stanjem istrage nadležnih austrijskih pravosudnih institucija o tom slučaju, a u tu svrhu će 6. listopada biti saslušani suradnici Soko Hypa (tim istražitelja Ministarstva unutarnjih poslova) i Hypo CSI-a (istražitelji austrijskog Ministarstva financija), kao i same Hypo Group Alpe Adria. Nakon toga će se utvrditi i konačni popis svjedoka za javna saslušanja.

Među prvim imenima su bivši članovi uprave Siegfried Grigg, Guenter Striedinger i Josef Kircher, te Christian Rauscher kojeg se smatra odgovornim za gubitke u swap transakcijama.

Guverneru HNB-a Željku Rohatinskom bit će dostavljen katalog s pitanjima, podsjetio je Holub.

Kao novost povjerenstvo je objavilo da će na saslušanje pozvati i Claudiju Haider, udovicu pokojnog predsjednika austrijske savezne zemlje Koruške Joerga Haidera, i njegovog najbližeg suradnika Stefana Petznera. Na popisu svjedoka koje bi povjerenstvo također saslušalo nalazi se i bivši bavarski premijer Edmund Stoiber, rekao je Holub. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene