Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maratonski iskaz

Afera Hypo: Kulterer ostaje u istražnom zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon maratonskog saslušanja, bivši šef Hypo banke odveden je u istražni zatvor u Klagenfurtu.

Kulterer je u zatvor odveden jučer kasno navečer, a sud je procijenio kako mora ostati u pritvoru zbog bojazni od bijega i ponavljanja kaznenog djela. 'Bilo je to vrlo dugo i intenzivno saslušanje i ispitivanje', rekao je Bernhard Gaber, šef Soko Hypoa, prenosi oe24.at. Kulterera su ispitivali od 8 sati u petak ujutro pa sve do ponoći u subotu, odnosno oko čak 32 sata.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

>> Uhićen bivši šef Hypo banke u Austriji

Podsjetimo, uhićen je još u petak, a ukoliko ga sud proglasi krivim, mogao bi završiti u zatvoru i do deset godina. Kulterea tužiteljstvo tereti za davanje milijunskih kredita bez pokrića, u vrijednosti nekretnina i drugih založnih prava, većina od kojih je završila u Hrvatskoj, Srbiji i BiH. 'Sve u svemu, pod povećalom se nalazi gotovo 2000 ljudi i poslovnih veza s hipotekarskim kompanijama', dodao je Gaber.

Podsjetimo i kako su austrijski mediji već pisali o poslovanju Hypo banke u Hrvatskoj i ostatku regije te kako su u tom kontekstu spominjana imena bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, Vladimira Zagorca i Bruna Orešara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene