Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gutao 80 tableta dnevno

Hitler je bio hipohondar: 'Trusio' je amfetamine i morfij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adolf Hitler bio je hipohondar koji je koristio veću količinu lijekova, uključujući koktel amfetamina, sjeme bika, otrov za štakore i morfij, otkriva novi dokumentarac.

Njemački vođa za vrijeme Drugog svjetskog rata, Adolf Hitler svakodnevno je gutao oko 80 različitih tableta, otkriva novi dokumentarac National Geographica 'Nazi Underworld - Hitler's Drug Use Revealed', piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…" Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio

>> Ovo je jedna od iznimno rijetkih snimaka Hitlerove glave

Dokumentarac se temelji na nedavno otkrivenim snimkama i pismima osobnog liječnika vođe nacista, dr. Theodorea Morella. 'Hitler je bolovao od bipolarnog poremećaja i amfetamini su to samo pogoršavali', rekao je profesor Nassir Ghaemi. 'To će objasniti puno o tome zašto se Hitler promijenio kasnih 1930-ih i 1940-ih', dodaje Ghaemi.

Pisma i medicinski izvještaji o Hitleru koje je prikupila američka vojska nakon rata sažeti su u izvještaj od 47 stranica. U njima se navodi kako je Hitler imao kronične ekceme, stalne grčeve u trbuhu, a često je bio i nadut.

Nitko nije mogao izliječiti liderovu bol, dok mu dr. Morelli nije prepisao živu bakteriju koja je ublažila grčeve. Oduševljen time, Hitler ga je postavio za svog osobnog liječnika, iako su ga njegovi bliski suradnici nazivali šarlatanom i lažnjakom.

Kokain i u kapima za oči

U izvještajima stoji kako je Hitler šmrkao kokain kako bi pročistio sinuse i umirio grlo. Kokain je stavljao i u kapi za oči. U svom ormariću za lijekove, kontroverzni je liječnik držao ulje za čišćenje oružja koje je ljudima zabranjeno za konzumaciju te tablete za nadutost načinjene od otrova za štakore i sve je to davao Hitleru.

Morellove su metode bile toliko kontroverzne da se mislilo kako je on zapravo špijun koji pokušava otrovati Hitlera. 'Neki Američki istraživači pitali su se je li on bio dvostruki agent, koji je pokušavao od Hitlera napraviti potpuno disfunkcionalnu osobu kako ne bi mogao pobijediti, kako ne bi mogao postići ono što je htio', rekao je Ghaemi.

Lijek za poboljšanje libida

Morelli je u Hitlera ubrizgavao ekstrakte iz prostate i testisa bika kako bi potaknuo njegov libido. 'Morell je Hitleru davao preparat nazvan Testoviron, obično prije nego je namjeravao provesti noć s Evom Braun', rekao je Richard Evans, povjesničar sa sveučilišta Cambridge.

Prema Morellijevim bilješkama, Hitler se bojao da bi mogao dobiti rak i bio je paranoičan oko toga da ne dobije i običnu prehladu.

Kada su liječnika uhvatili saveznici, on je priznao da je Hitleru prepisivao opijate, morfij, barbiturate i amfetamine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene