Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruće pitanje

Abas u ponedjeljak u Kairu na sastanku sa Sisijem zbog Jeruzalema

Mahmud Abas (Foto: AFP)
Mahmud Abas (Foto: AFP) Foto: Afp
Palestinski vođa Mahmud Abas u ponedjeljak će u Kairu razgovarati s egipatskim predsjednikom Abdelom Fatahom al Sisijem o američkoj odluci o priznavanju Jeruzalema glavnim gradom Izraela, objavio je u nedjelju ured egipatskog predsjednika.

Sisi je pozvao "predsjednika Mahmuda Abasa na konzultativni bilateralni summit u ponedjeljak u Kairo kako bi razgovarali o razvoju događaja vezano uz američko priznanje Jeruzalema za glavni grad Izraela", rekao je glasnogovornik ureda egipatskog predsjednika Basam Radi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije ga čekao Izraelski premijer odbio međunarodni diktat tijekom posjeta francuskog ministra Slika nije dostupna Rijetka odluka Eskalacija napetosti: Izrael zatvorio Plato džamija, Abas to nazvao OBJAVOM RATA!

Sisi želi razgovarati o "načinima rješavanja krize na način koji bi očuvao prava palestinskog naroda i njegove nacionalne svetinje, te legitimno pravo na uspostavu neovisne države s Istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom", kaže se u izjavi iz Sisijeva ureda.

Palestinska agencija Wafa objavila je da su Abas i Sisi telefosnki razgovarali u nedjelju i dogovorili "nastaviti konzultacije o razvoju događaja".

Ranije je jedan palestinski dužnosnik rekao kako će na tom sastanku sudjelovati i jordanski kralj Abdulah II. ali to još nije potvrđeno.

Američka veleposlanica pri UN-u NIkki Haley ocijenila je u nedjelju da će odluka predsjednika Trumpa "pomoći mirovnom procesu" na Bliskom istoku. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene