Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor Fataha i Hamasa

Abas šef prijelaznog kabineta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik palestinske samouprave Mahmud Abas vodit će prijelaznu vladu do održavanja izbora u skladu s dogovorom postignutim između njegova pokreta, Fataha, i Hamasa, izjavio je u ponedjeljak palestinski dužnosnik.

Dvije strane dogovorile su da će predsjednik Abas voditi 'vladu sastavljenu od nezavisnih stručnjaka, zaduženu da nadgleda održavanje izbora', istaknuo je neimenovani palestinski dužnosnik koji sudjeluje na razgovorima između palestinskih frakcija u Dohi.

Sastanci Abasa i šefa Hamasa Haleda Mešala odvijaju se u Dohi pod pokroviteljstvom dužnosnika Katara, aktivno uključenih u međupalestinsko pomirenje.

Nakon razgovora vođenih u nedjelju, jutros je počeo novi sastanak čelnika dvije palestinske struje i prestolonasljednika Katara šeika Tamima ben Hamada al-Tanija, tijekom kojega bi se taj sporazum trebao objaviti, rekao je neimenovani palestinski dužnosnik. (Hina)

Pročitajte i ovo Rat Izrael i Palestina Razgovori Mir će potrajati još jedan dan, na Bliski istok treći put stiže Antony Blinken Slika nije dostupna Na pomolu prekid sukoba Abas i Mešal žele prekid izraelske agresije i ukidanje blokade

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene