Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvaranje svih sedam prijelaza

Abas pozvao na ukidanje blokade Gaze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael bi trebao otvoriti svih svojih sedam prijelaza prema Gazi, izjavio je palestinski predsjednik Mahmud Abas u vrijeme dok Izrael tvrdi da razmatra načine za ublaženje blokade Pojasa Gaze.

'Izraelska blokada Gaze mora biti ukinuta, tako da sedam izraelskih prijelaza bude otvoreno za sve potrebe Pojasa Gaze', rekao je Abas nakon sastanka s egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom u Šarm el Šeiku.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Izraelski ministar socijalne skrbi Isaac Herzog je izjavio da Izrael razmatra prekid blokade u sadašnjem obliku te da je sadašnja politika kontraproduktivna. Potvrdio je komentar izaslanika za Bliski istok Tonyja Blaira da je promjena vjerojatna.

>> Izrael ponovno Palestincima dozvolio vožnju autocestom

Izrael je nametnuo blokadu kad je Hamas pobijedio na palestinskim izborima 2006., a pojačao ju je kad je Hamas preuzeo vlast u Pojasu Gaze 2007. (Hima)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene