Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni dokumenti

Abas negira navode o podjeli Jeruzalema s Izraelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinski predsjednik Mahmud Abas odbacio je navode o tajnim ustupcima Izraelu tijekom pregovora održanih nekoliko posljednjih godina, posebice one koji se odnose na pitanje statusa Jeruzalema.

Agencija podsjeća da je Al-Džazira  objavila da je Abasov pregovarački tim odustao od velikog broja zahtjeva što se tiče pitanja Jeruzalema te da je Izraelu čak predlagao da zajednički dijele Stari grad i njegova sveta mjesta, što arapske i muslimanske vlade sustavno odbacuju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

>> Palestina Izraelu nudila 'najveći Jeruzalem u povijesti'

Abas, međutim, tvrdi da su dokumenti koji su procurili u javnost izraelski, a ne palestinski. 'Jasno smo rekli: mi nemamo tajni', kazao je Abas u Kairu nakon sastanka s predsjednikom Hosnijem Mubarakom. Palestinska strana tvrdi da je namjera bila ocrniti Abasa, kako među Palestincima tako i u širem arapskom svijetu.

U stvarnosti, Izrael kontrolira cijeli Jeruzalem već posljednje 44 godine, a sadašnja vlada odbacuje da s budućom palestinskom državom dijeli bilo koji njegov dio. Palestinci žele da Istočni Jeruzalem, koji uključuje i Stari grad i koji je Izrael zauzeo 1967., bude njihov glavni grad.

Abas tvrdi da su svi pregovori s Izraelom u potpunosti, i uz predočenje dokumenata, predstavljeni arapskim vladama. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene