Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Šetnja Crvenim planetom

A sada i u 3D verziji: Curiosity poslao još fotografija Marsa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rover Curiosity poslao je i prve 3D fotografije s Marsa. NASA je fotografije objavila noćas, a snimljene su parom Hazard-Avoidance kamera koje su postavljene na prednji dio rovera.

3D fotografije su crno-bijele te prikazuju okolinu u kojoj se rover nalazi. NASA je fotografije objavila noćas, a snimljene su parom Hazard-Avoidance kamera koje su postavljene na prednji dio rovera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novo čudo na Crvenom planetu FOTO Nova fotografija s Marsa otvorila brojna pitanja Slika nije dostupna Ima života? Misteriozna svjetlost na Marsu: Što je to snimio Curiosity?

>> Poslao fotografiju u boji: Curiosity će na planini tražiti život na Marsu

Neke su fotografije izrezane, no i dalje je vidljiv vrh planine Mount Sharp na kojoj će Curiosity pokušati pronaći dokaze da je na Crvenom planetu bio moguć život. Objavili su i fotografije točne pozicije na koju je Curiosity sletio, a to će im pomoći pri točnom određivanju njegova položaja. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene