Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gađali policiju kamenjem

60 uhićenih u neredima ljevičara i neonacista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka policija uhitila je 60 osoba pošto je u neredima koji su izbili tijekom ljevičarskog pohoda protiv radikalnih desničara iz Nacionalne demokratske stranke (NPD) u noći na subotu ozlijeđeno 12 policajaca, priopćila je policija.

Oko šest tisuća ljevičara koji su hodali u povorci prosvjedujući protiv NPD-ova skupa u Hamburgu, pokušalo je preskočiti ogradu kako bi se približili skupini od devedesetak neonacista, rekao je glasnogovornik policije.

Pročitajte i ovo Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih Neredi u Njemačkoj Paklena noć VIDEO Veliki neredi u Njemačkoj, gorio dom za umirovljenike: Više od 300 uhićenih, ozlijeđeni policajci

Na policiju kamenjem i metalnim šipkama

Ljevičari su na policiju bacali kamenje i metalne šipke te zapalili barikade i gumene kante za smeće pokraj glavnog kolodvora. Policija ih je rastjerala pendrecima i mecima upozorenja koje je ispalila kada su prosvjednici napali vozilo policijske ophodnje. Policija je izjavila da očekuje nastavak nereda tijekom uličnog festivala u subotu navečer. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene