451178
451178
451178
451178
451178

OVAKO AZILANTI ŽIVE U BEOGRADU Njih 350 spava po parkiralištima, a stižu sve hladniji dani

  • , 23.09.2016., 14:53
  • Autor:
  • komentara

U Srbiji je svakim danom sve više izbjeglica. U ovom trenutku ih je tamo oko 7 tisuća. Spremni su čekati koliko god je potrebno samo kako bi došli do svog odredišta u zapadnoj Europi.

 
 
 
 
Azilanti spavaju na otvorenom u Beogradu (Foto: Anita Martinović/Twitter)
Azilanti spavaju na otvorenom u Beogradu (Foto: Anita Martinović/Twitter)

Dio izbjeglica ne želi u kampove za azilante tako da doslovno žive na beogradskim ulicama. Kako im je u sve hladnijim jesenskim noćima spavati pod vedrim nebom provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Anita Martinović.

Reportažu o životu azilanata u Beogradu reporterke Anite Martinović pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u 19:15 sati.

Martinović je snimila uvjete u kojima živi 350 azilanta u Beogradu, odnosno nedostatak uvjeta, a objavila je i fotografiju na svojem Twitter profilu.

Riječ je o iračkim i afganistanskim izbjeglicama, koje se u Beogradu nalaze već i do dva mjeseca te čekaju svoju priliku da nastave put prema Njemačkoj, svojem konačnom cilju.

Iz UNHCR-a ih obilaze i dostavljaju im hranu i robu, onoliko koliko imaju, kažu. Ipak, azilanti tvrde da im fali svega, od vode, hrane pa do tople odjeće, a dani su sve hladniji, kamoli noći, koje provode pod otovrenim nebom, na parkiralištu i među automobilima.

Mađari, s druge strane propuštaju najviše 20 azilanata po turi, tako da mnoge u Beogradu čeka možda i godina do dvije da krenu dalje prema Njemačkoj.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se