Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idući tek 2018.

Danas će na noćnom nebu zasjati 'plavi Mjesec'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meki savjetuju da se danas ne svađate i nastojite biti pozitivni, te misli fokusirate na ciljeve i želje.

Danas se očekuje "plavi mjesec", a to je zapravo prirodni fenomen koji se događa kada se u istom mjesecu puni Mjesec pojavi dva puta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rijedak fenomen Snimka Plavog mjeseca koju još niste vidjeli! Slika nije dostupna Fenomen Danas će se na nebu pojaviti 'Plavi Mjesec'

Pojava je zanimljiva jer je rijetka, pa se zadnji put vidio u slično vrijeme prije tri godine. Još je možda zanimljivije da ćemo idući dočekati tek 2018. godine, jer kalendar po kojem se ravnamo nije u potpunosti usklađen s lunarnim kalendarom.

Uz 'plavi Mjesec' veže se događaj iz 1883. godine, kada se on također pojavio, a iste godine eruptirao je indonezijski vulkan Krakatoa. Zbog vulkanske prašine mjesec je izgledao kao da je poplavio.

Zbog toga među ostalim narod ima razna vjerovanja koja pripusuju različitoj mistici koju 'noć Plavog mjeseca' nosi sa sobom, pa tako neki savjetuju da se danas ne svađate i nastojite biti pozitivni, te misli fokusirate na ciljeve i želje, a ne na napetosti i probleme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene