Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva greška!

29 puta mu ozračili krivi dio tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada ste u rukama liječnika nije nužno i da ste u dobrim rukama.

U to se na svojoj koži uvjerio jedan pacijent u bolnici St. Francis u Hartfordu. Naime, onkolog dr. Richard Shumway je pacijentu 29 puta ozračio krivi dio tijela! Točnije, 29 puta mu je ozračena kriva strana usta. Liječniku zbog pogreške sada prijeti kazna od 5.000 dolara.

Pročitajte i ovo Operacija, ilustracija Spasili djevojku Liječnici u susjedstvu ostali u šoku: ''Takvo nešto još nismo vidjeli" Slika nije dostupna Neće moći obavljati svoje dužnosti Hugo Chavez mora na zračenje, imenovat će zamjenika

>> Skandal u zdravstvu: Nepotrebno ozračili 8.500 ljudi?

Pacijentu je 2006. godine dijagnosticiran tumor unutar desne strane usta, piše ctnow.com. Liječnik mu je propisao terapiju zračenjem. 'Nakon 29 tretmana utvrđeno je da se terapija primjenjivala na lijevoj strani pacijentovih usta', stoji u bolničkom izvješću. Dodaje se kako je nakon pregleda utvrđeno da pacijentovo zdravlje nije ugroženo zbog nepotrebne izloženosti zračenju.

Pacijentu je pogrešku priopćio njegov liječnik. Liječenje pacijenta uručeno je drugom liječniku, a državni medicinski odbor će glasovati o predloženoj kazni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene