Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njena priča

25 GODINA BILA JE PROSTITUTKA 'Upucali su me pet puta, a nožem izboli 13 puta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odrasla je na ulicama Chicaga. Do 14 godine bila je majka dvoje djece. Tad se počela prostituirati.

Bila je praktički dijete kad je sedamdesetih godina ušla u svijet prostitucije. Pozadinu toga nalazi u svom djetinjstvu. Brenda Myers-Powell ostala je bez majke kao beba od 6 mjeseci. Majka joj je umrla sa 16 godina. Službeno je rečeno da je uzrok smrti bio prirodan. 'Tko umire prirodnom smrću sa 16 godina?', pita se Brenda.

Pročitajte i ovo Prostitucija na ulici, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Prijetio da će sve zapaliti Uhićen Srbin (34): Tražio povrat novca u javnoj kući, nije bio zadovoljan uslugom Ivana Pezo Moskaljov u Afganistanu - 15 ISPOVIJEST IVANE PEZO MOSKALJOV Ivana, reporterka Dnevnika Nove TV, u Afganistanu je bila četiri puta. Ovo je njezina priča o smrti i užasnim crnim krpama pokraj puta, ali i o nasmiješenim očima bosonoge djece: "Nitko se nije veselio više nego oni..."

Odgojila ju je baka koja je, kaže Brenda, zapravo bila dobra ali je voljela popiti te bi kući dovodila muškarce koji bi, nakon što bi se baka onesvijestila, iskorištavali maloljetnu Brendu. A budući da je baka radila po cijele dane, Brenda je bila sama kod kuće što su stariji muškarci često iskorištavali.

U jednom od gorih kvartova Chicaga je često viđala prenašminkane žene u tijesnim haljinama i s raskošnim frizurama. Nije znala čime se bave, ali joj je baka jednom prilikom rekla da one skidaju gaćice i muškarci im za to daju novac. 'Pomislila sam kako bih i ja to mogla raditi budući da su mi muškarci ionako skidali gaćice', priča Brenda.

Do 14. godine već je imala dvoje djece. Tad je i odlučila početi raditi na uličnom uglu. 'Bio je Veliki petak, stala sam ispred hotela. Obukla sam dvodijelnu haljinu koja je koštala 4 dolara i jeftine plastične cipele uz narančasti ruž nadajući se da ću tako izgledati starije', prepričava Brenda.

'Plakala sam cijelo vrijeme. Ali učinila sam to. Nije mi se svidjelo, ali sam to učinila. Znali su koliko imam godina i kao da ih je to uzbuđivalo. Zaradila sam 400 dolara tu večer. Većinu sam dala baki. Nije pitala odakle mi', nastavlja Brenda.

Umirovljenika izbacili iz doma jer je pod krevetom skrivao prostitutku

Nakon nekog vremena svodnici su je 'uzeli pod svoje'. Uzimali joj novac, tukli je, nisu joj dopuštali da ode kući. A ni mušterije nisu bile baš med i mlijeko. 'Upucali su me pet puta, a nožem izboli 13 puta. Ne znam zašto. Društvo im je to omogućilo. Zapravo se smatram veoma sretnom. Toliko je lijepih djevojaka bilo ubijeno na ulicama', prisjeća se.

Prostituirala se 25 godina i nijednom nije vidjela izlaz iz toga. Sve do 1. travnja 1997. na pragu svoje četrdesete. Mušterija ju je izbacila iz svog auta, haljina joj je zapela u vratima te ju je vukao za sobom šest ulica. Oderanog lica i tijela, otišla je u bolnicu. 'Pozvali su policajca zbog stanja u kojem sam bila. On je samo rekao - znam je. Ona je prostitutka. Vjerojatno je nekoga pretukla i opljačkala pa je dobila što je zaslužila. Izbacili su me iz čekaonice. Dok sam čekala da dođe nova smjena liječnika razmišljala sam o svemu što mi se dogodilo u životu. Zamolila sam Boga da mi pomogne', kaže Brenda.

Liječnici su je 'pokrpali' te je bila poslana u dom gdje je dobila svu pomoć koja joj je bila potreban da se izvuče iz kaljuže.

Brenda danas ima normalan posao i volontira s mladim djevojkama koje su zabrazdile u prostituciju. 'Tim djevojkama nitko ne pomaže. To sam bila ja. Ja sam bila tamo, Možete se promijeniti, možete zaliječiti rane', smatra Brenda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene