Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici upozoravaju

2050. godine svijet će biti neprepoznatljiv!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici na konferenciji u SAD-u su upozorili kako će zbog sve većeg rasta populacije svijet 2050. godine biti neprepoznatljiv.

'UN predviđa kako će svjetska populacija ove godine dostići sedam milijardi stanovnika te će se do 2050. popeti na čak devet milijardi, a taj rast se najviše događa u siromašnim zemljama Afrike i južne Azije', kazao je John Bongaarts iz neprofitne organizacije koja proučava rast populacije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

>> Do 2050. u svijetu bi moglo biti 405 milijuna migranata

Jason Clay iz organizacije Wildlife ističe kako će se u sljedećih 40 godina morati proizvoditi više hrane nego u posljednjih 8 tisuća. 'Do 2050. godine planet će biti neprepoznatljiv', kazao je Clay na godišnjem sastanku američke Udruge za napredak u znanosti (AAAS).

Stručnjaci su zaključili kako će u sljedećih 40 godina s rastom populacije rasti i njihovi prihodi zbog čega će ljudi konzumirati više mesa. 'Više ljudi, više novca, povećana konzumacija, ali isti planet', kazao je Clay pozivajući znanstvenike i vlasti da počnu s promjenama načina na koji se proizvodi hrana. Stručnjaci za populaciju pozvali su vlasti na bolje programe planiranja obitelji kako bi se smanjio rast stanovnika, a posebice u razvijenim zemljama, javlja AFP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene