Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudi pomislili da je izbio rat

Najmanje 200 mrtvih u snažnim eksplozijama vojnog skladišta u Kongu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U strahovitim eksplozijama skladišta oružja u Kongu, poginulo je oko 200 osoba, prenosi agencija Reuters.

Prvo je izbio požar u vojnim barakama Mpila, koji se proširio na skladište i uzrokovao nekoliko snažnih eksplozija, u kojima je poginulo oko 200 osoba, a ranjeno njih više stotina, priopćeno je iz ureda predsjednika Konga.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

'Prema izvorima iz bolnice, govorimo o otprilike 200 mrtvih i mnogo ranjenih. Puno zgrada je uništeno u eksplozijama', rekao je Betu Bangana, šef protokola ureda predsjednika u Brazzavilleu.

Lokalno stanovništvo medijima je reklo kako su kuće oko vojnog kompleksa sravnjene sa zemljom. neki su svjedoci ispričali i kako su vidjeli da u bolnicu donose ranjene sa stravičnim ozljedama. Eksplozije su bile toliko snažne da su uništile prozore po Kinshasi, koja se nalazi preko rijeke od Brazzavillea.

Tijekom eksplozija mnogi stanovnici su pomislili kako je izbio rat. Eksplozije su se dogodile između 8 i 10:45 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene