Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša sreća

20 mjeseci ZATVORA za krađu 70 lipa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
66-godišnjak iz Osake osuđen je na više od godine dana zatvora radi krađe 10 jena (70 lipa) milodara uz kip budističkog božanstva.

Masafumi Tsuruhara posjetio je u svibnju prošle godine planinu Koya u prefekturi Wakayama, sveto mjesto budizma gdje se nalazi groblje na kojem su pokopani brojni slavni Japanci, prenosi Japan Daily Press.

Kao na svakom groblju i tu se nalaze brojni kipovi Jize, zaštitnika žena, djece i putnika, a običaj je da posjetitelji ostavljaju kovanice uz molbu Jizu da čuva njihovu djecu, živu i pokojnu.

Upravo s jednog od njih, i to onoga blizu memorijalnog tornja Oda Nobunaga, ujedinitelja Japana iz 16. stoljeća, Tsuruhara je uzeo novčić te je uhićen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus

>>U Zidu plača pronađeno pola milijarde dolara u čekovima!

On naravno tvrdi da nije kriv i kaže da se samo igrao s kovanicom, bez namjere da je uzme.

Sud mu ipak nije povjerovao te ga je osudio na godinu dana i osam mjeseci zatvora, što je na kraju blaža kazna budući da je tužitelj tražio dvije godine i šest mjeseci zatvora.

Prizivni sud u Osaki, ocijenio je kaznu prestrogom za krađu 10 jena i smanjio je na godinu dana zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene