Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogao joj dečko

14-godišnjakinja ubila majku: 'Želim da nestane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica je osuđena za ubojstvo te za planiranje istog prema pravilima koja se odnose na odrasle osobe, bez obzira na to što je maloljetna.

14-godišnjakinja je sudjelovala u ubojstvu vlastite majke, priopćila je policija savezne države Pennsylvanije. Djevojka je nekoliko sati prije majčina ubojstva pisala svojem dečku vojniku poruke sadržaja "Želim da nestane", stoji u policijskom izvješću.

Pročitajte i ovo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću

Jamie Silvonek osuđena je za ubojstvo te za planiranje istog prema pravilima koja se odnose na odrasle osobe, bez obzira što je djevojka maloljetna, piše ABC.

Druga 'crna kutija' potvrdila stravičan potez: Kopilot Andreas Lubitz namjerno je srušio zrakoplov

Njezina 54-godišnja majka, zadobila je nekoliko ubodnih rana u područje vrata od čijih je posljedica preminula15. ožujka, nakon što je svoju 14-godišnju kćer i njezinog 20-godišnjeg dečka, bivšeg pripadnika spacijalne vojske Caleba Barnesa, odvezla na koncert.

Barnes je odprije poznat policiji, a već je bio osuđivan za ubojstvo. Tijekom saslušanja na sudu, Barnes je priznao da je na smrt izbo gospođu Silvonek kada su svo troje bili u automobilu. Jamie Silvonek proznala je kako se u trenutku ubojstva nalazila u automobilu te da je pomogla u premještanju tijela.

Odvjetnik maloljetne Jamie Silvonek obranu je temeljio na činjenici da je 14-godišnjakinja bila pod utjecajem dečka Barnesa.

Špijunka ili svjedokinja: Gdje je nestala Ana Durickaja, djevojka Borisa Nemcova?

"Morala je postojati neka prinuda ili prisila", kazao je odvjetnik John Waldron na sudu te dodao kako će maloljetna Jamie biti podvrgnuta psihotestovima te kako će se zalagati da se konačna presuda donese na sudu za maloljetničku delikvenciju.

"Plakala je neprestano, rekla mi je kako joj majka nedostaje te kako je bila prisiljena na ovaj čin, bila je u strahu da će i ona biti ubijena kao i njezin otac", rekao je odvjetnik.

Vlasti su kazale kako je Barnes otpušten iz vojske u veljači 2012., a mladu Jamie upoznao je u listopadu 2014. godine kada mu je djevojka kazala da ima 17 godina.

Kada je njezina majka saznala za vezu i njihov dogovor za koncert upozorila je kćerku da "neće dozvoliti da on ulazi u njihovu kuću", stoji u SMS porukama koje su bile priložene kao dokazni materijal na sudu. Dan nakon toga, Jamie je rekla svojem dečku kako želi da oboje njezinih roditelja nestane.

"Prijetila mi je da će me izbaciti iz kuće, želim da nestane", napisala je maloljetna Jamie u poruci svojem dečku, a nakon toga mu poslala još jednu poruku u kojoj je napisala "Učini to".

Cheryl Silvonek pristala je na kraju odvesti par na koncert. Na putu, tinejdžerica i njezin dečko razmjenjivali su poruke: "Volim te. Možemo mi to. Kasnije ćemo odvesti njezin automobil", "Ne, time ćemo postati sumnjivi".

Prilikom vraćanja s koncerta, na kućnom prilazu, Barnes je ubio gospođu Silvonek, a prema riječima policije, par je potom otišao u restoran, a zatim i u trgovinu gdje su kupili rukavice, izbjeljivač i ostale potrepštine za čišćenje.

Tijelo nesretne Cheryl Silvonek policija je pronašla u plitkom grobu nedaleko od njihove kuće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene